Postnumret och Facktuellt
 • Jag har varit redaktör för lokala fackliga klubbtidningar i 41 år.
    Dåvarande Klubb Täby började 1975 att ge ut tidningen Postnumret. Tidningen fortlevde sedan fram till 1995, om än i reducerad omfattning de sista åren.
    Tidningen Facktuellt gavs först ut av Regionklubb Stockholm Norra där jag 1992 efterträdde Josef Lundell som ansvarig redaktör. När Terminalklubben i Stockholm bildades 1995-96 följde tidningen med dit och den gavs ut i Terminalklubbens regi fram till år 2000. Det året stängdes Klara och verksamheten flyttades till Årsta. Samtidigt ändrade Posten sin organisation så att de två återstående stora terminalerna i Stockholm, Årsta och Tomteboda, kom att lyda direkt under en Brevnätschef. Därmed föll idén med en gemensam terminalklubb och istället bildades två klubbar, Årsta och Tomteboda. Tomtebodaklubben fortsatte att ge ut tidningen -- till en början i egen regi men efter ett tag anslöt sig Årstaklubben. Sedan 1994 -- när det mesta av Tomteboda slogs ihop med Årsta -- har Årstaklubben haft huvudansvaret för tidningen men den ges ut i samarbete med Tomtebodaklubben.
    Jag kommer i det här arkivet att lägga ut samtliga nummer av de båda tidningarna -- men det kommer att ta litet tid att scanna in allt!

  2013-04-20
  Jan Åhman